Basisschool-reisje naar KidZcity? De ervaring van Dylan

De avond voor het basisschool-reisje naar KidZcity gaat Dylan (7) op tijd naar bed met de gedachten dat hij morgen een hele leuke dag gaat beleven. Al die positieve reacties van andere klasgenootjes over hoe leuk de attracties en speeltoestellen wel niet zijn! Snel in slaap vallen want voor je het weet is het opeens morgen en is de dag aangebroken om op schoolreisje te gaan.

Speelplezier voor de hele school

Nog even snel de dagelijkse ochtendroutine opstarten en dan hop richting school. Eenmaal daar aangekomen wordt Dylan, net als de andere kinderen, met open armen ontvangen door zijn favoriete meester en klasgenootjes die allemaal net zoveel zin hebben in een onvergetelijke dag vol speelplezier. Want dat staat als een paal boven water als je op schoolreisje gaat naar KidZcity!

Met de bus op schoolreisje

Leraren en begeleiders hebben het seintje gegeven; ze mogen de bus in! Nog even zwaaien naar de papa’s en mama’s die zijn blijven staan om het schoolreisje uit te zwaaien. In de bus is iedereen druk bezig met wat ze allemaal wel niet gaan beleven vandaag. De klasgenootjes van Dylan vragen zich al af wat ze als eerste gaan doen, het KidZcity record verbreken met lasergamen? Of gaan ze toch een rondvlucht maken in de ballonnenmolen om het wat hogerop te zoeken? Nieuwsgieriger kan de klas niet meer worden. Ondertussen wordt er gezongen in de bus en midden in het vierde liedje staat de bus opeens stil. “Jullie zijn gearriveerd bij KidZcity!” roept de buschauffeur.

Mega veel uiteenlopende attracties

Eenmaal binnengekomen wordt Dylan meteen meegesleurd door zijn vriendjes en vriendinnetjes om overal een kijkje te nemen. Het eerste wat hem opvalt is ViZcity. Allemaal kindjes die hun favoriete onderwaterdier tekenen. Wordt het een vis, een rog een zeepaardje of toch een schildpad? De keuze is reuze, maar liefst 6 verschillende kleurplaten!

Dylan weet dat dit nog maar het begin is, maar ook dat hij eigenlijk stiekem alle 6 de kleurplaten wil maken. Nadat hij zijn eerste tekening heeft gemaakt, legt hij de tekening onder de scanner en tot zijn verbazing ziet hij zijn eigen ingekleurde zeedier in het grote aquarium verschijnen! Dit is zo leuk voor kinderen die net als Dylan heel graag van tekenen en inkleuren houden. Maar Dylan wil vandaag niet alleen kleuren, er is nog genoeg te onderzoeken. En er is nog heeeeeel lang de tijd om later terug te komen. Hij vraagt wie er mee wil gaan naar de andere attracties en klimtoestellen, en voor hij het weet rennen ze al voor hem uit. Op naar de volgende attractie!

Attracties voor een actief schoolreisje (voor jong tot oud)

Terwijl Dylan en zijn klasgenootjes lekker aan het spelen zijn, nemen de leraren en begeleiders een heerlijk bakje koffie of thee. Ondertussen praten ze enthousiast over het grote gebouw en de positieve sfeer die er hangt.

Nadat de koffie en thee op is zijn het de kinderen die vragen of de meester meegaat in de Timekeeper. Dylan en zijn klasgenootjes wilden altijd al “een gevecht” aangaan met hun favoriete meester (met zachte foamballetjes). Nadat de draak ballen heeft gespuwd, willen Dylan en zijn klasgenootjes kijken wie er nou eigenlijk het beste is in schieten; de kinderen of toch de leraren? Tijd voor een potje lasergamen! Dit is één van Dylan zijn favoriete attracties omdat het zo ontzettend cool is met zo’n laservest aan en natuurlijk om met lasers te schieten. Het mooie van lasergamen is dat het geen pijn doet. En als je klaar bent met het potje bekijk je gelijk de score wie de lasergameheld is! De begeleiders vinden het ook leuk om zelf ook mee te mogen doen en het kind in hun komt weer naar boven. Na het potje lasergamen blijkt waarom dit Dylan zijn favoriet is, hij is 1e geworden. Zijn geluk kan niet op! Terwijl de meester graag revanche wil is hij al uit vreugde naar de familieglijbaan gerend met zijn klasgenootjes. Dit is de grootste glijbaan die ze ooit gezien hebben. De juf heeft ondertussen haar telefoon erbij gepakt om vast te leggen hoe snel ze van de glijbaan afgaan.

Niet veel later wordt er omgeroepen dat iedereen frietjes mag gaan eten. De tijd vliegt voorbij in KidZcity. Na het eten is Dylan de rest van de dag druk heen en weer aan het rennen; van de botsauto’s, het klimdoolhof, het kasteel en door naar de draaimolen, safari trein, kindertheater tot aan de ballonnenmolen. Allemaal onder toezicht van de leraren en begeleiders die vaak zelf ook meespelen. Als dat geen spierpijn wordt!

Aan alles komt een eind

Het einde van de dag komt in zicht. We vragen Dylan of hij eindelijk weet wat zijn favoriete attractie is geworden. Eerst een snelle “JA!”, of eigenlijk toch niet. Hij vindt alles leuk! De botsauto’s zijn wel een van de favoriete attracties geworden omdat “je zelf auto kan rijden en botsen met je klasgenootjes, zo supergaaf!” Maar 1e worden met het lasergamen was ook heel gaaf, het blijft dus lastig kiezen.

De leraren en begeleiders vonden het ook een toffe basisschool-reis. “Het is zo leuk om te zien dat de kinderen zich op en top vermaken, voor elke leeftijd is er wel wat wils. Complimenten aan het personeel dat zo alert en vriendelijk is, wij komen vaker terug en beleven KidZcity zeker aan voor een schoolreisje!”.