Favoriete indoor speeltuin attracties van ….

Wij kunnen jullie natuurlijk wel vertellen wat voor leuke en toffe attracties wij hebben, maar nóg leuker is het om aan onze gasten te vragen welke attractie zij nou het allerleukst vinden en natuurlijk waarom?! Wij vinden ze allemaal even leuk en zouden niet kunnen kiezen en hebben dus een aantal grote en kleine bezoekers gevraagd wat hun favoriete attractie is, de reacties lees je hier;

Kids over indoor speeltuin KidZcity Utrecht

Kyan van 7 jaar uit Wijk bij Duurstede moet even nadenken over onze vraag en antwoordt dan “Ik denk het ballenschieten. Ik had suuuuuper veel ballen door de buizen naar boven laten gaan en vanaf helemaal bovenin kon ik iedereen zien bewegen en op schieten. Mijn vriendje Kjeld had bij zijn kanon eerst helemaal niet veel ballen liggen, maar toen hoorden we een sirene en vielen er allemaal ballen uit de kiepbak op hem. Kjeld stond daar precies onder. Eerst schrok hij best wel, maar daarna moest hij lachen omdat hij nu heel veel ballen had om mee te schieten.

Lotte van 5 jaar uit Maarssen hoefde niet lang na te denken; “De paardjes! Die waren heel mooi en heel lief. Ik heb ook een paardje dat ik mag meehelpen borstelen en eten geven en die is ook wit. Een paard is mijn lievelingsdier. Ook vind ik prinsessen heel leuk en in de koets bij de paardjes ben ik ook een prinses.

Glandice van 9 jaar uit Amsterdam vierde vandaag haar kinderfeestje in KidZcity. Wanneer wij Glandice vragen wat haar favoriete attractie is en waarom, krijgen we 9 gillende reacties terug van al haar vriendinnen; “De lasergame, want dat kostte met mijn feestje heel veel geld, maar kan je hier gewoon heel vaak achter elkaar doen en het is gratis.” Een ander beaamt dit; “Jaaa, en we hebben wedstrijdje gespeeld tegen de jongens en wij hebben lekker gewonnen.” Een ander vervolgt “en toen kwamen we de jongens tegen in de botsauto’s en gingen ze superirritant met z’n 3en tegelijk tegen mij aanbotsen en toen werd die mevrouw boos op de jongens en toen moesten we heel hard lachen.” Weer een ander voegt toe; “Maar in het kasteel waren ze wel weer superaardig, want toen hebben ze Sophie geholpen toen ze niet van de groene glijbaan durfde”. “Ja, die glijbaan was mijn favoriet! Ik ben er zo vaak van af gegleden.” “Ik vond de Timekeeper het leukst!” “Nee, voor mij de botsauto’s.” “Echt? Niet de lasergame?” “Oh jawel, toch wel de lasergame”.

We proberen in dit kippenhok nog een keer de vraag aan Glandice te stellen. “Glandice, wat vond jij vandaag het allerleukste en waarom?” Ze begint te lachen “Ik vond mijn hele kinderfeestje vandaag het allerleukste, want dan kan ik met al mijn vriendinnen spelen.” Er ontstaat een groepsknuffel met al haar vriendinnen en al kakelend lopen ze naar de uitgang. Haar ouders kijken ons hoofdschuddend en lachend aan en bedanken ons voor de leuke dag.

Kinder indoor speeltuin voor de kleinste

Wanneer we een moeder met een kinderwagen zien vertrekken na een paar uur spelen, vragen we of ze het leuk hebben gehad. Joey van 2 jaar uit IJsselsein zegt niet veel, want hij ligt al te slapen. Moeder neemt alle tijd om onze vraag te beantwoorden; “Of hij leuk heeft gespeeld, is wel te zien aan hem. Hij is helemaal uitgeteld en is al zijn energie kwijt. Nu heb ik ook even rust.
Joey is vandaag eigenlijk overal wel in geweest. Eerst bij het
peutergedeelte met de kleine autootjes, waar hij zijn auto na elk rondje heeft volgetankt. Hij trok zich weinig aan van het rode stoplicht, daar moeten we nog even mee oefenen. Bij het ballenschieten heeft hij ook even gekeken, maar daar waren wat grote jongens aan het rondrennen, waardoor Joey het snel voor gezien hield. De carrousel vond hij ook erg interessant. Hij stond met zijn mond open te kijken naar al die lampjes. We stonden in de rij te wachten tot het rondje afgelopen was en toen het hekje eenmaal open werd gedaan door het personeel, stond meneer gewoon nog steeds te dromen. Hij had helemaal niks door. Daarna hoorden we allerlei dierengeluiden achter in de zaal, waar we toen op af gelopen zijn. Daar stond een treintje met veel leuke decoratie. Joey mocht helemaal voorin. De medewerker zei voor de grap dat hij wel heel goed moest sturen, waardoor Joey al snel besloot dat ik dat maar moest doen. We zagen veel dieren en de knopjes in de locomotief waren erg interessant met al die geluiden die eraan kwamen. Toen de 2 rondjes afgelopen waren, stonden we weer bij het begin. De dame die de trein bediende vroeg ons of we nog een keer wilden, want er stond niemand meer in de rij te wachten. Toen mochten we nog 2 keer. Het was vandaag super rustig, waardoor er 2 dames door de zaal heen liepen om de attracties om en om te bedienen. Ze waren uiterst vriendelijk, je kon zelf vragen of ze een attractie aan wilden zetten en ze nodigden de bezoekers zelfs soms uit om mee te gaan in een attractie. Zo hadden ze dat ook aan ons gevraagd voor de lasergame. Het is daar een beetje donker en daardoor best spannend voor Joey. Het pak dat je dan moet dragen is groter dan Joey zelf, dus het meisje had voorgesteld dat ik het pak zou dragen en Joey mocht schieten op de andere kinderen. Zo hebben we zelfs een paar minuutjes kunnen lasergamen. We hebben het potje van 5 minuten niet afgemaakt, want Joey vond het echt een beetje te donker en te spannend. Misschien de volgende keer! Ook zijn we in de botsauto’s geweest, wat echt wel zijn favoriete attractie is. Hij had de grootste lol. We hadden gisteren op de website gekeken en gezien dat er een ballonnenmolen was, maar die was vandaag helaas gesloten i.v.m. onderhoudswerkzaamheden. Dat was wel jammer. Gelukkig zijn er naast de attracties ook nog veel dingen te doen waar je de hele dag vrij gebruik van kan maken. Legoblokken in het theater, een kasteel met allerlei glijbanen, een super hoge glijbaan met een matje, een groot klimgebeuren met hindernissen en bruggen, een ballenschiettent en dan nog het gedeelte voor de peuters.

Hoe heb ik het als ouder ervaren? Er werkt vriendelijk personeel en het ziet er schoon uit. Ik ken alleen maar herrie in die binnenspeeltuinen, maar de akoestiek vond ik hier verrassend goed. Ik weet natuurlijk niet hoe dat is als het heel druk is. Joey was nog gratis en ik moest voor mezelf €17,00 betalen. Dit had ik natuurlijk al op de website gezien en was daardoor geen verrassing, maar ik had het logischer gevonden als ik voor Joey €17,00 moest betalen en ik gratis was. Anderzijds is er voor dat bedrag genoeg te doen en heb ik net zoveel gebruik gemaakt van alle toestellen als Joey. Daarnaast scheelt het ook wel weer geld dat je je eigen broodje en pakje drinken mee mag nemen en dat je binnen niet nog eens voor van alles hoeft te betalen. Ik heb vandaag alleen maar 2 kopjes koffie gekocht (die overigens erg lekker is). We hebben ons 4 uur super vermaakt voor dat geld en dat is na die lockdown en het continu thuiswerken het geld meer dan waard. Wij komen zeker nog eens terug!

De leukste attracties volgens KidZcity zelf

Ook hebben we medewerker Leila gevraagd wat haar favoriete attractie is en waarom.

De attracties zijn zo veelzijdig. Er is over elke attractie wel wat leuks te zeggen. De Timekeeper zorgt voor actie, vraagt om snel te handelen en de geschoten ballen proberen te ontwijken. Het zijn vaak de grote, stoere jongens die willen laten zien hoe goed ze kunnen mikken. De ballonnenmolen zorgt voor ontspanning. Even uitrusten in 1 van de ballonnenbakjes en wegdromen over waar je naartoe zou willen vliegen. Het Funhouse is uitdagend en echt bedoeld voor de avonturiers die niet bang zijn om te verdwalen of om hindernissen te trotseren. In de babypamperhoek vind je de kleine ukkepukkies die m.b.v. zebrapaden, rotondes en stoplichten, spelenderwijs ook nog iets opsteken van het verkeer. In de carrousel vind je vaak de prinsen en prinsessen die niet weten waar ze moeten kijken met al dat pracht en praal. In het theater zie je de meest creatieve bouwkunsten van de kinderen, gemaakt van XL-legoblokken. Toch grappig dat ze vaak vergeten om een deur te maken in hun zelfgebouwde huis waardoor ze er niet meer in (of uit) kunnen. In dit theater hoor je ook vaak geschreeuw en gelach door de doldwaze clowns. Het kasteel is ook wel supergaaf. Zo stoer om te zien dat zelfs de wat kleinere kinderen niet bang zijn om naar boven te klimmen (de volwassenen doen er iets langer over). De botsauto’s staan bijna altijd aan en is voor elke leeftijd wel leuk. Vaak sprinten de kinderen na het rondje naar de uitgang om vervolgens z.s.m. weer in de rij te kunnen staan. De lasergame is best divers; het personeel moet hier de kinderen stil kunnen krijgen zodat ze de uitleg van het spel kunnen geven en de kids moeten competitief zijn, maar ook goed kunnen samenwerken. Het werkt best verslavend, want je wil elke score die per potje behaalt, overtreffen. In de trein zien we voornamelijk wat kleintjes die hun ogen uitkijken met alle beesten in de jungle. Zo lief altijd! Tóch denk ik dat de familieglijbaan mijn favoriet is. Niet alleen omdat deze zo hoog is en ik alleen maar lachende bezoekers zie die met hun matje op de grasmat eindigen. Vooral mijn favoriet omdat je met het hele gezin, hand in hand, tegelijkertijd, samen, allemaal hetzelfde fijne gevoel ervaart als je van de glijbaan afgaat en dat verbindt.