Kanjer Skydive Event

KidZcity sponsort een aantal goede doelen die goed aansluiten bij onze doelgroep; kinderen. En dan vooral kinderen en de gezinnen van deze kinderen die ziek zijn. Die bijna elke dag naar het ziekenhuis moeten om beter te worden, waarbij ziek zijn en/of pijn hebben heel normaal is, ook kinderen die weten dat ze niet meer beter zullen worden.

Wij sponseren...

Wij sponsoren het Ronald Mc Donald Huis, stichting Make a Wish en de Opkikker. We willen ze allemaal een fantastische dag bezorgen.

Toen een stagiaire van City Skydive voor haar eindexamenopdracht een evenement moest organiseren, twijfelde ze geen moment. Ze wilde ernstig zieke kinderen een onvergetelijke dag bezorgen met alles erop en eraan; spelen in indoor attractiepark KidZcity, skydiven in City Skydive, onbeperkt eten en drinken, noem maar op. Stichting Kanjer Wens was DE stichting die ze uit wilde nodigen. Kanjer Wens Nederland vervult wensen van kinderen met een ernstige ziekte of chronische aandoening. Elk ziek kind heeft maar één wens en dat is beter worden.

‘Genezen kunnen wij niet maar wij kunnen er wel voor zorgen dat zij een dag krijgen om nooit meer te vergeten.’

De voorbereiding op de grote dag

Om 07:30 uur werden de banners en doeken in KidZcity opgehangen, de tafels voorzien van naamkaartjes en alle vrijwilligers nog een laatste keer ingelicht over de taken. Wat had iedereen er zin in! Na maandenlang gesloten te zijn, mochten de attracties weer aan, overal gezellige gekleurde lampjes, vrolijke muziek die door de boxen heen galmde en personeel dat met gezonde spanning zat te wachten tot de deuren open zouden gaan. De bar stond klaar voor de gasten; flessen frisdrank, lekkere cappuccino, mogelijk gemaakt door de sponsor FrieslandCampina Professional Lattiz, pakjes Roosvicee, gevulde koeken en zakjes chips werden belangeloos gesponsord door Horecagroothandel Bidfood, alles voor de zieke kindjes en de gezinnen hiervan.

De deuren van indoor speelparadijs KidZcity gaan open

Om 09:00 uur gaan de deuren open, het eerste gezin komt binnen. Peter van Kanjer Wens rent op hem af en roept “Timooo!”. Peter weet zelfs de naam van Timo’s broer, hoe gaaf?! Het gezin is vandaag niet met hun eigen auto naar KidZcity gekomen, niet met de trein, niet met de bus, maar ze zijn thuis opgehaald met een supergave, getunede, groene Tesla. Helemaal vanuit Almelo! De polsbandjes gaan om en ze kunnen losss. Het volgende gezin komt binnen en weer weet Peter hun namen. Zo mooi om te zien dat hij ze zo persoonlijk kent, als persoon, maar ook hun verhaal. Ook dit gezin is thuis opgehaald met een Tesla. Er zijn, speciaal voor vandaag 12 Tesla’s en een Lamborghini ingezet om 29 gezinnen thuis op te halen en naar KidZcity te brengen. Maar ook om ze naar City Skydive te brengen waar ze 1,5 uur lang een geweldige vliegervaring zullen hebben en daarna weer terug naar KidZcity om nog even goed los te gaan. De chauffeurs staan de hele dag paraat voor alle gezinnen. Waanzinnig mooi om te zien!

Om 10:00 uur zijn alle gezinnen binnen. Er wordt gespeeld, gelachen, gepraat, gedronken en geleefd. De organisatie wil wat zeggen, de muziek gaat uit en alle gezinnen, vrijwilligers, fotografen, videograaf en chauffeurs verzamelen zich rondom de organisatie. Er wordt verteld hoe de dag eruit komt te zien, wat níet mag, maar vooral wat wél mag; heel veel spelen, eten, drinken en genieten. Er wordt ook verteld dat er 4 kindjes niet bij kunnen zijn vandaag. Omdat ze té ziek zijn of nog verdrietiger, er helemaal niet meer zijn. 3 weken geleden je kind moeten verliezen en er vandaag als ouder wel gewoon staan. Dat zegt heel veel over de wederzijdse betrokkenheid van zowel de organisatie als de gezinnen zelf. We staan uiteraard even stil bij hen die er vandaag niet bij kunnen zijn. In deze stilte roept een kindje “niet huilen mama” en we gaan door met de dag.

Skydiven en nog meer verrassingen…

In een van de KidZcity attracties, het theater, staan 2 grote tv’s, beiden aangesloten op een PS5 om met Nationaal Kampioen FIFA Dani Hagebeuk te voetballen en ook Dante (Clonny Games) en Dutchtuber kwamen de boel op stelten zetten. De kinderen waren helemaal fan van ze, zoals je hier kunt zien.

Om 10:15 uur is het al de beurt aan de eerste 2 groepen om te gaan skydiven. Die 2 tunnels zijn toch wel erg handig zo! De Tesla’s staan al voor hen klaar om ze naar het grote gebouw te brengen en de chauffeurs brengen de groepen veilig naar City Skydive. Eenmaal aangekomen worden ze enthousiast ontvangen door het personeel. De cappuccino is ook hier verzorgd door Lattiz en er kan weer volop gegeten en gedronken worden. De kleding wordt uitgezocht, de helmen worden gepast en de brillen, haarnetjes en oordopjes worden uitgedeeld. Tijd om te gaan omkleden! De groep wordt steeds zenuwachtiger, maar heeft er vooral heel veel zin in! Met z’n allen lopen ze naar de briefingkamer waar alles wordt uitgelegd; hoe je je armen en je benen moet houden en wat bepaalde handgebaren betekenen (je kunt elkaar namelijk niet verstaan in de tunnel). Wat meer gerustgesteld lopen ze richting de tunnels. Het gaat beginnen!

Smullen van lekkere snacks

Om 12:00 uur worden er in KidZcity allerlei luxe belegde broodjes gemaakt; broodjes gezond met komkommer, ei en tomaat, broodjes met zalm, rucola en dressing en broodjes met brie, honing en walnoten. Er wordt goed gegeten. Alsof dat nog niet genoeg is komt er ook nog eens een snackkraam aanrijden waar iedereen een frietje en een snack kan halen. Wat lekker! Er wordt een doos broodjes naar City Skydive gebracht waar ondertussen weer andere groepen aan het vliegen zijn, iedereen in gelukkig en blij.
De hele dag door sjeezen de Tesla’s tussen City Skydive en KidZcity om iedereen naar de juiste locatie te brengen. Er is zelf een politieauto bij, wat de kinderen natuurlijk superstoer vinden!

Afronden van een supergave dag

Rond 15:30 uur heeft iedereen gevlogen en zijn alle gezinnen weer terug in KidZcity. Iedereen wordt bedankt voor hun inzet en gezelligheid en wanneer Peter aan de kinderen vraagt of de eindexamenopdracht geslaagd is, is het antwoord heel duidelijk. Er wordt keihard “jaaa” geschreeuwd. De servicebalie staat vol met cadeaus die de kinderen uit mogen zoeken en mee mogen nemen. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen ze ook nog 5 cadeaus van het team van KidZcity mee. En ook City Skydive heeft nog een leuk cadeau; iedereen die gevlogen heeft, krijgt de video van hun vliegkunsten gratis per mail toegezonden.
Alle blije gezichtjes stappen weer in de Tesla’s die iedereen weer veilig naar huis brengen. We ruimen alles op en kijken met een glimlach terug op een geslaagde dag. Vandaag was niemand ziek, vandaag hebben we weer gevoeld waar we het voor doen; lachende, blije, vrolijke kinderen. Een top eindexamenopdracht, een toporganisatie en een top dag!

Heb je ook zin om te komen spelen in KidZcity? Bekijk de actuele informatie en reserveer je tickets.