Mascotte Z, de grote groene krokodillenvriend

Onze grote, groene krokodillenvriend! Wie kent hem niet? In KidZcity is hij regelmatig te vinden en ook op Facebook komt hij super vaak voorbij met raadsels, winacties, en het favoriete spel “Zoek Z”.

Z nu ook op onze website

Op onze website missen we hem nog een beetje. Daarom willen we onze mascotte Z graag in de schijnwerpers zetten en voor wie hem niet kent, hem aan jullie voorstellen.

Een groot ei in het grootste overdekte speelparadijs van de Randstad

Het begon allemaal op 16 september 2016. In onze jungle waar de trein doorheen rijdt, stond opeens een supergroot ei! Hoe kan dat nou? Waar kwam dat ei vandaan? Wat zou er toch in zitten? Het zag ernaar uit dat KidZcity er een nieuwe bewoner bij kreeg!

We hebben dit grote mysterie natuurlijk meteen op Facebook gedeeld, dit was té spannend! Iedereen keek elkaar vragend aan, we legden onze oren tegen het ei aan om te luisteren of we iets hoorden, we voelden met onze handen of we iets voelden bewegen, we hebben het ei geknuffeld en kusjes gegeven en we hebben op briefjes geschreven wat we dachten dat erin zat.

De medewerkers en de kinderen waren zooo nieuwsgierig. We hielden het niet meer van de spanning, dus hebben we Freek Vonk erbij gehaald. Hij zag het in een oogopslag en wist ons te vertellen dat er een jongetjes krokodil in zat. Wat superleuk! Hoe meer leven, hoe meer vreugd, nóg meer gezelligheid in indoor attractiepark KidZcity!

Bij een nieuw wezen hoort natuurlijk ook een naam. We hebben hard nagedacht over DE naam. Er kwamen hele leuke, grappige en lieve namen voorbij. Ook alle kindjes waren hard aan het meedenken. Na heel wat peinzen hadden we een stoere naam gevonden die goed bij een krokodil én KidZcity past; “Z” (spreek uit als Zet).

Elk dagje uit in KidZcity was nog spannender, wanneer komt het ei uit..

Het eerste wat we elke ochtend deden bij het openen, was kijken of Z al geboren was. Elke ochtend was het weer spannend.

Op 4 oktober opende medewerker Daniëlle KidZcity en zoals gewoonlijk rende ze gelijk naar de jungle toe om te checken of het die nacht ervoor dan misschien gebeurd was… Nee, het grote ei stond nog zoals de afgelopen weken op dezelfde plek in dezelfde status. “Misschien morgen” dacht ze nog. Elke ochtend wordt er een rondje gelopen om te checken of alle attracties het nog goed doen en of er geen defecten en gebreken zijn. Alles was tiptop in orde, dus ze kon met de schrobmachine lopen om de vloer goed te schrobben voor de gasten die zo zouden komen. Toen ze bij de familieglijbaan liep, hoorde ze allemaal rare geluiden. Ze vond het best spannend, want ze was helemaal alleen in KidZcity, althans dat dacht ze… Ze liep op het geluid af en daar zag ze hoe de barsten in het ei kwamen. Eerst 1, toen 2, toen nog 1 en nog 1 en ze zag hoe er steeds meer groen tevoorschijn kwam. Jaaa, het moment is aangebroken! Ze belde gelijk naar de burgemeester van KidZcity die binnen 10 minuten ook dit belangrijke moment kwam bewonderen.

Een groot kinderfeest in ons indoor attractiepark

Op 4 oktober 2016 om 07.35 uur is onze Z geboren. Hij was maar liefst 168 cm lang en woog 78 kilo! Z woog gewoon zwaarder dan Daniëlle! Ze heeft hem snel aangekleed met stoere KidZcity kleren zodat hij niet in zijn blootje zou lopen als de kinderen om 10.00 uur binnenkomen. En met je blote billen van de glijbaan doet pijn.
We waren de hele dag van slag. Iedereen vond het zo leuk! Zelfs Z was helemaal blij. Hij is niet zo goed in stil zitten, hij was zo blij als een ei dat hij uit het ei was. Hij heeft zelfs niet 1 keer moeten huilen. En dat voor iemand die net geboren is!

Wij hebben dit grote nieuws gelijk op Facebook gedeeld met onze KidZcity fans. Een geboortekaartje en een uitnodiging voor een geboortefeestje mogen dan natuurlijk niet ontbreken.
Op 7 oktober was het grote kinderfeest. We hebben zijn geboorte met alle ouders en spelende kinderen gevierd. Iedereen kwam onder een mooie, grote ballonnentoog het indoor attractiepark binnen en er was (kinder)champagne voor iedereen. Om het geboortefeest helemaal compleet te maken, liepen we met schalen vol met beschuit met muisjes rond, jummie!
Z heeft de dag van zijn leven gehad (en dan was hij nog maar 3 dagen oud!). Hij ging helemaal los en heeft uren met de kinderen feestgevierd en gespeeld. Hij is helemaal plat geknuffeld door al die lieve kinderen.

Z staat te trappelen om weer te spelen met alle kinderen in KidZcity

Inmiddels is onze grote, groene vriend 4 jaar oud en hij heeft zich zo ontwikkelt! Hij heeft zo’n stoer karakter, heeft altijd goede zin en is een echte durfal en allemansvriend. Z geeft superveel high fives. Daar kan hij geen genoeg van krijgen. Hij heeft soms gewoon een lamme arm van al die high fives geven. Ook deelt hij graag knuffels uit. Hij is ook zo lekker zacht, het is net een grote knuffelbeer… uh… knuffelkrokodil. Als je een knuffel misschien een beetje spannend vindt, is dat helemaal niet erg. Z kan namelijk ook een boks geven.
Zijn hobby’s zijn verstoppertje spelen, maar dat wisten jullie waarschijnlijk al door de “Zoek Z” acties op onze Facebook. Met 5.000 m2 aan verstopplekken heeft hij inmiddels al heel wat goede plekjes gevonden in ons overdekte attractiepark en is hij een echte pro geworden. Als hij zich niet verstopt heeft, is hij (hoe kan het ook anders) waarschijnlijk aan het spelen in KidZcity, het liefst samen met alle vrolijke kinderen. Zijn favoriete attractie? De botsauto’s! Hij bedenkt dan allerlei leuke spelletjes zoals tikkertje, polonaise of proberen om juist níet te botsen. Dát is pas moeilijk.

Het is altijd feest met Z en hij hoopt jullie allemaal snel weer te mogen zien in de KidZste stad van Nederland.