Schoolreisje voor speciaal onderwijs

Het vinden van een geschikt schoolreisje voor het speciaal onderwijs kan een lastige opgave zijn. Daarom dat KidZcity het omdraait, speciaal onderwijs hoeft niet meer te vragen of ze welkom zijn. Met dit blog laten we het speciaal onderwijs, en alles wat daar op lijkt, weten dat ze van harte welkom zijn!

Speciaal onderwijs is welkom in KidZcity

Het speciaal onderwijs, en alles wat daar op lijkt, is van harte welkom in KidZcity voor een onvergetelijk schoolreisje in Utrecht! We zijn vanuit alle windstreken goed te bereiken, Utrecht ligt natuurlijk al lekker centraal. Maar KidZcity heeft ook nog eens een centrale ligging in Utrecht, niet ver van de A2. Met gratis parkeergelegenheid en voldoende ruimte om veilig bussen te parkeren maakt het niet uit waarvandaan en hoe je komt. Maar misschien het belangrijkste om direct te benoemen; alle attracties in KidZcity voldoen aan strenge veiligheidseisen, wat KidZcity tot een van de veiligste speelplekken van het land maakt. Dit jaar hebben we al een aantal schoolreisreserveringen van het Speciaal Onderwijs in de agenda staan. Benieuwd of we ook het volgende schoolreisje voor jouw speciaal onderwijs school kunnen zijn? Wij nodigen je uit om gratis een kijkje te komen nemen in het tofste indoor attractiepark van Nederland!

In dit blog vind je quotes van Jeanette S. leerkracht op de Koetsveldschool (onderdeel van stichting Orion). Ze komt al bijna 15 jaar met haar leerlingen op schoolreisje naar KidZcity.

Waarom KidZcity geschikt is als uitje voor het speciaal onderwijs

Het belangrijkste tijdens een schoolreisje is natuurlijk dat er voor iedereen iets te doen is. Met 5.000 m2 aan indoor speelparadijs zit je in KidZcity wel goed. Met een mix van 12 attracties en speeltoestellen is er voor iedereen in de leeftijdscategorie t/m groep 7 wat te beleven. Voor de drukste klauteraars tot de rustige tekenaars en alles daar tussenin.

“Er is voor elk kind iets te doen. Daarnaast is het veilig, schoon en overzichtelijk”
- Jeanette – Koetsveldschool

KidZcity is rolstoelvriendelijk en geschikt voor mindervaliden. Zo zijn de speelhallen bereikbaar met een lift. Enkele hoger gelegen terrassen die overzicht bieden over de speelhallen zijn niet per lift bereikbaar, maar ook op speelniveau zijn diverse terrassen te vinden. Bij de balie plaatsen we met liefde jullie bestelling en brengen we het beneden aan tafel. Veel attracties zijn ook voor volwassenen geschikt waardoor mindervalide kinderen begeleid kunnen worden. Uiteraard is er ook een invalidentoilet aanwezig. De sleutel hiervoor is op te halen bij de servicebalie.

Allergie? Wij houden rekening met 11 allergenen

In het KidZcity horecapunt wordt rekening gehouden met 11 allergenen, waaronder gluten- en koemelkallergie. Geef van tevoren eventuele allergieën door zodat wij hier extra alert op kunnen zijn. Er zit voor iedereen wel wat lekker tussen.

Naast de begeleiders vanuit jullie eigen school of instelling letten er nog extra ogen op de kinderen. Veel van de KidZcity attracties hebben namelijk een (vaste) medewerker welke de attractie begeleidt. In het geval van een speciaal onderwijs schoolreisje zijn de KidZcity medewerkers uiteraard extra alert.

“We maken afspraken met de begeleiding, waar iedereen staat en wat zijn of haar taak is. Maar ook met de medewerkers van KidZcity hebben we goede ervaringen. Ze doen het heel leuk en er wordt goed naar onze leerlingen gekeken en geluisterd.”
- Jeanette – Koetsveldschool

Tips: speciaal onderwijs school op schoolreisje in KidZcity

Hoewel jullie je eigen leerlingen en diens wensen en behoeften natuurlijk het beste kennen hebben we enkele tips om als speciaal onderwijs school optimaal te genieten in KidZcity. Deze tips komen vanuit KidZcity en de Koetsveldschool.

Hoewel de KidZcity medewerkers altijd goed opletten op de spelende kids valt de uiteindelijk verantwoordelijkheid bij de eigen begeleiding van de school. Neem dus voldoende begeleiders mee. Waar wij normaliter 1 begeleiders op de 7 kinderen aanhouden, begrijpen wij maar al te goed dat een Speciaal Onderwijs net wat meer handen en ogen nodig heeft.

“Er zijn groepen van de Koetsveldschool die maar twee personen als begeleiding meenemen. Maar bij de hele kleintjes zijn dat er meestal meer, soms wel drie begeleiders op zes kinderen.”
- Jeanette – Koetsveldschool

Neem extra verschoning mee, net als extra drinken en wat te snacken. De extra verschoning hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar als we zeggen dat het bij ons indoor attractiepark is toegestaan om zelf beperkt eten en drinken mee te nemen krijgen we vaak verbaasde reacties, terwijl goed eten en drinken juist belangrijk is tijdens het spelen! Als we spreken over beperkt eten en drinken, dan hebben we het over een bolletje, pakje drinken, zakje chips/snoep of een stukje fruit.

Verdeel begeleiders over de ruimte en verdeel taken. Sommige begeleiders zijn actief bezig met de kinderen om ze zo een leuk mogelijke dag te bezorgen, waar andere juist toezicht houden op de kinderen die meer zelfstandig spelen.

“We gaan ongeveer al 15 jaar naar KidZcity omdat het een ruime en overzichtelijke omgeving is voor zowel de leerlingen als de begeleiding.”
- Jeanette – Koetsveldschool

Op onze vraag of Jeanette andere speciaal onderwijsinstellingen zou adviseren was het antwoord duidelijk “Voor de onderbouw kinderen zeker. Het is ruim, schoon en overzichtelijk met vriendelijk en betrokken personeel.”
Ben je net als Jeanette enthousiast over KidZcity als locatie voor jullie schoolreisje voor het speciaal onderwijs? Wij nodigen je graag uit om gratis een kijkje te komen nemen in het tofste indoor attractiepark van Nederland! De koffie staat klaar!

Neem contact met ons op