Indoor attractiepark KidZcity

Alle informatie voor een toffe dag

Wanneer er intensief gespeeld, geklauterd en plezier gemaakt wordt, is het van groot belang dat ons overdekt attractiepark schoon en hygiënisch is. Voor een aangenaam klimaat en frisse lucht beschikt KidZcity over een hypermoderne luchtbehandelingsinstallatie. Het restaurant is voorzien van airconditioning. Hier is het dus altijd heerlijk koel. Indoor attractiepark KidZcity voldoet uiteraard aan de allerhoogste kwaliteitseisen en hier wordt dagelijks streng op gecontroleerd. Alle attracties en terrassen staan overzichtelijk opgesteld waardoor toezicht, in het indoor attractiepark Utrecht, door begeleiders en onze medewerkers uiterst gemakkelijk is.

Tips attractiepark Utrecht

  • Reserveer je bezoek aan KidZcity.
  • Schoenen uit en sokken aan.
  • Van al dat spelen krijg je het warm. Kleed je daarom luchtig en comfortabel.
  • Laat sieraden, koorden van capuchons, haarversiersels en schmink wegens veiligheid en hygiëne thuis.
  • Kom je gezellig spelen in ons overdekt speelparadijs? Neem dan minimaal 1 meerderjarige begeleider mee die aanwezig blijft.
  • Wij houden 11 jaar als leeftijdsgrens aan. Kinderen vanaf 12 jaar kan de toegang ontzegd worden. 
  • Het meebrengen van een pakje drinken, snoepje of een klein broodje is geen probleem.
  • De peuterhoek is uitsluitend voor kinderen t/m 4 jaar.
  • Neem onze huisregels gerust door om niet voor verrassingen te komen staan.

Huisregels 

 

Veelgestelde vragen

Waarom is reserveren verplicht?

Wij baseren onze personeelsbezetting op het aantal bezoekers. Het reserveringssysteem maakt het aantal gasten en tijden van pieken inzichtelijk, waardoor wij het rooster hierop aan kunnen passen en wij onze gasten nóg meer service en aandacht kunnen geven. Daarnaast willen wij het graag gezellig houden qua drukte.

Is reserveren voor een kinderfeestje of grote groep nodig?

Reserveren is verplicht, ook voor kinderfeestjes. Wij hebben dan alle geplande kinderfeestjes in 1 overzicht staan en hebben zo een goed beeld van de verwachte drukte. Je ziet welke tijden en mogelijkheden beschikbaar zijn en je krijgt alle ingevulde gegevens en wensen nog per mail ter bevestiging. Reserveren kan via de pagina Reserveren. Een reservering houdt in dat er een feesttafel voor jullie klaarstaat op het tijdstip dat jullie wensen te eten. Er kan geen tafel in de speelzalen gereserveerd worden. Tafels mogen niet verplaatst worden.

Hoe gaat een kinderfeestje in zijn werk?

Het begint met het plaatsen van een reservering. Een reservering voor een kinderfeestje houdt in dat er een feesttafel in het restaurant voor jullie klaarstaat rond het door jullie gewenste tijdstip. Je krijgt bij binnenkomst een feestformulier mee waar alle info op staat en waar de eventuele snacks op geturfd mogen worden. De kids kunnen worden losgelaten en rond etenstijd staat er een feesttafel met KidZcitymeals klaar. Een KidZcitymeal bestaat uit een vrolijk doosje met een pakje drinken, een frietje met frietsaus en een klein cadeautje. Houd er rekening mee dat eten elk heel- en half uur mogelijk is, vanaf een half uur na binnenkomst. Deze feesttafel is 20 minuten voor jullie gereserveerd. Let op; tafels in de speelzalen kunnen niet worden gereserveerd, maar jullie mogen bij binnenkomst zelf een plekje uitkiezen. 1 tafel voor de volwassenen is voldoende, de kids zie je die middag niet meer terug! Die komen even een pitstop maken voor een pakje drinken. Neem gerust je eigen pakjes drinken mee. Zolang je geen warme hapjes of schalen eten meeneemt, is dit geen probleem. Pakjes drinken, broodjes of stukjes fruit zijn dus gewoon toegestaan!

Moet ik nog voor attracties apart betalen?

Nee! Alle attracties zijn de gehele dag door toegankelijk (m.u.v de Vending machines)!

Moet ik bij KidZcity betaald parkeren?

KidZcity heeft een eigen parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. Buiten dit parkeerterrein is er over het hele industrieterrein mogelijkheid om te parkeren.

Hebben jullie huisregels op papier?

Jazeker! Iets verder naar boven op deze pagina kun je ze downloaden.

Kan ik een tafel reserveren in de speelzalen?

Nee, dat kan helaas niet (ook niet bij kinderfeestjes). De tafels en stoelen dienen onderling zo goed mogelijk verdeeld te worden onder de volwassenen. Er kunnen met gemak 6 volwassenen aan 1 tafel. De kinderen zie je de rest van de dag niet meer en zullen enkel een pitstop maken als ze trek of dorst hebben. Tafels mogen niet verschoven worden.

Mag ik eigen versiering meenemen?

Dat mag! Het tafeltje in de speelzaal, waar de volwassenen aan zitten, mag je versieren (tafels zijn verboden te verplaatsen). Het versieren van de feesttafel in het restaurant (waar je het frietje aan eet) is niet mogelijk. Maak de tafel gerust gezellig met een tafelkleedje of hang een ballon aan een stoel. KidZcity is al feestelijk genoeg op zich. Houd niet onnodig andere tafels bezet voor andere gasten. Let op! Piñatas, heliumballonnen, confettikanonnen en vuurfonteinen zijn niet toegestaan in KidZcity en zullen bij binnenkomst worden ingenomen en bewaard.

Mag ik zelf een verjaardagstaart meenemen?

Dat mag! Als je de taart in het restaurant afgeeft, bewaren wij deze voor je in de koeling. Let op! Een vuurfontein in de taart is niet toegestaan in KidZcity. Gewone kaarsjes mogen wel. Geef gerust bij het reserveren in het vakje "Bijzonderheden" aan dat je een taart wil meenemen, samen met een voorkeurstijd voor het aansnijden hiervan. Dit is vanaf 12.00 uur t/m 17.00 uur elk heel- en half uur mogelijk. Wij proberen dan een grote feesttafel voor jullie vrij te maken om de taart aan te nuttigen. Ben je de bordjes en vorkjes vergeten? Geen probleem. Die regelen wij voor je!

Mijn kind heeft een gluten- of koemelkallergie, hoe gaan jullie daar mee om?

De frietjes worden strikt apart gebakken van de snacks, wat de frietjes glutenvrij maakt. Ook de frietsaus kan gewoon genuttigd worden. Het is niet mogelijk om een eigen meegebrachte snack te bakken in de friteuse van de frietjes. Dit aangezien wij met 11 allergenen rekening dienen te houden. Voor kinderen met een koemelkallergie zijn waterijsjes verkrijgbaar.

Hebben jullie ook halal producten?

Onze kipnuggets zijn halal. Deze worden echter wel bij de andere snacks (kroketten, frikandellen en kaassoufflés) gebakken. Onze keuken heeft helaas niet de capaciteit om een extra frituurpan voor halal producten te plaatsen. Halal producten kunnen ook niet in dezelfde frituurpan als de frietjes worden gebakken i.v.m. allergenen.

Hoe zit het met de veiligheid binnen KidZcity?

KidZcity behoort tot de veiligste speelplekken van het land. Dagelijkse controle van de speeltoestellen en de halfjaarlijkse zeer uitgebreide keuring door een extern veiligheidsbureau staan garant voor onbekommerd speelplezier. KidZcity voldoet aan de allerhoogste kwaliteitseisen.

Zijn alle attracties altijd open?

De personeelsbezetting wordt o.b.v. het aantal reserveringen bepaald. Op rustige momenten lopen onze medewerkers rondjes door de zalen heen om de attracties te bedienen. Ze nemen de kids mee naar alle attracties en bedienen deze ook op verzoek. In uitzonderlijke gevallen kan een attractie gesloten zijn door defect of onderhoud. De draaiende attracties sluiten rond 17:45 uur.

Tot welke leeftijd is KidZcity geschikt?

KidZcity is het leukste voor kinderen van 0 t/m 11 jaar. Eigenlijk is 11 jaar al een beetje de leeftijdsgrens. Ervaring heeft geleerd dat kinderen vanaf 11 jaar zich op den duur gaan vervelen en zich op een ander manier gaan bezighouden. Op een manier waarin de kleine(re) kinderen omver worden gelopen en in het spelen worden belemmerd. Kinderen vanaf 12 jaar vallen dus buiten onze doelgroep en kunnen dan ook niet binnen worden gelaten. Als een enkele oudere broer of zus met een kinderfeestje meegaat, is dat uiteraard geen probleem. We denken graag met je mee voor alternatieven voor deze groteren.

Mag ik mijn kinderen achterlaten in KidZcity?

Ook de al wat oudere kinderen mogen niet zonder begeleiding achterblijven in speelparadijs KidZcity. Buiten de wetgeving die dat verbiedt (KidZcity is geen kinderopvang) kan er ook altijd iets gebeuren waarbij de aanwezigheid van een volwassen (18+) begeleider noodzakelijk is.

Waarom moeten volwassenen ook betalen?

KidZcity is geen standaard binnenspeeltuin maar een indoor attractiepark. Wij kiezen voor een begrijpelijke formule waarbij o.a. geen parkeergeld, geen extra kosten na binnenkomst en een acceptabel horeca prijspeil de sleutelwoorden zijn. Om de entreeprijs voor iedereen betaalbaar te houden is gekozen voor de formule waarbij iedere bezoeker vanaf 3 jaar entree betaalt. Dit overigens volgens de richtlijnen van Recron en ToerNed waar 80% van de recreatieve bedrijven bij is aangesloten.

Kunnen vrijkaarten of kortingsbonnen ook gebruikt worden voor kinderfeestjes?

Vrijkaarten en kortingsbonnen zijn uitsluitend geldig bij de reguliere entreeprijs en niet i.c.m. kinderfeestpakketten en/of acties. Het kinderfeestpakket is namelijk al een korting.

Welke passen zijn in KidZcity geldig?

In KidZcity kun je uiteraard pinnen, zowel bij de servicebalie als bij de horecapunten. De YourGift Card en de VVV-kaarten en -bonnen zijn ook welkom. Onze pinautomaten accepteren geen creditcards.

Ik heb nog een strippenkaart. Is deze nog geldig?

Hoewel wij geen strippenkaarten meer verkopen, zijn deze nog wel gewoon (onbeperkt) geldig en niet persoonsgebonden.

Is KidZcity geschikt voor mindervaliden?

De speelhallen zijn bereikbaar met een lift. Op het speelniveau zijn diverse terrassen en een horecapunt. Veel attracties zijn geschikt voor volwassenen die mindervalide kinderen kunnen begeleiden. Er is ook een invalidentoilet aanwezig.

Is er een rookruimte aanwezig?

Op het buiten balkonterras van 100m2 is een (overdekte) rookruimte aanwezig.

Is er airco in KidZcity?

Yes! Ons restaurant is voorzien van airco. Hier is het altijd heerlijk koel. Het oppervlakte van de speelvloer is te groot om te koelen met airconditioning. Uiteraard zorgen we ervoor dat we de zalen door ons luchtbehandelingssysteem van extra koude, frisse lucht voorzien wanneer het buiten afkoelt.