Hoe ziet het spelen in KidZcity er nu uit?

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Servicebaliemedewerkster Carmen geeft een kijkje in hoe het is om nu te komen spelen in KidZcity en wat de huidige maatregelen voor invloed hebben.

Yes het is Herfstvakantie!

Zondag 18 oktober 2020, 09.20 uur… de zaterdag in de herfstvakantie waar zowel Midden-, Noord- en Zuid-Nederland vrij is. Een vakantie waarin het gezin (na school, hockey, werk, voetbal, orthodontist, kinderfeestjes, verplichtingen) eindelijk eens tijd heeft voor elkaar, leuke dingen gaat doen. Een vakantie waarin Nederland massaal naar KidZcity komt en waar de kids de hele dag hun energie kwijt kunnen.

Althans, zo hoort de herfstvakantie te zijn. Maar nu is er Corona…
Met 5.000 m2 kunnen we normaal gesproken zeker 1.000 gasten zien stralen en nu mogen we maar 30 gasten gelijktijdig “in huis” hebben. De huisvestings- en stookkosten zijn met dit oppervlak zo hoog dat het niet rendabel was om voor 30 gasten onze deuren te openen. En dan zijn er van die 30 man nog veel kinderen onder de 4 jaar die gratis naar binnen mogen en hebben een aantal gasten al ergens tickets met korting aangeschaft. Dus zelfs 30 man bood geen garantie voor minimale inkomsten.
Wij willen onze deuren helemaal niet sluiten. We vinden het zelf veel te leuk om de blije kinderen naar binnen te zien rennen en we willen onze gasten de mogelijkheid bieden om wél te kunnen komen.

Actie ondernemen na de persconferentie

Na de persconferentie (op dinsdagavond 13 oktober) heeft het management besloten te gaan vergaderen zodat we de dag erna gelijk een plan hadden. Wat kunnen we doen en wat moeten we doen en hoe?
Na veel gepieker en gepuzzel was het duidelijk; we kunnen zo’n 10% van het dagelijkse aantal gasten verwelkomen d.m.v. 4 tijdslots van ieder 2 uur. Aanzienlijk minder lang dan de gemiddelde verblijfsduur (3,5 uur) met geen onderscheid in leeftijd/tarieven. Iedereen betaalt €12,00,-. Veel kinderen in deze leeftijdscategorie (vooral 2 en 3 jaar) kunnen tenslotte net zo hard van alle attracties gebruik maken als de kids vanaf 4 jaar. We begrijpen dat dat voor sommige gezinnen (met een samenstelling van 3 kids onder de 4 jaar) duurder uitpakt en dat voor een kortere verblijfsduur. Voor de gasten die wél willen komen houden we het leuk, we blijven open! En zo blijft het voor ons ook nog enigszins “draaibaar”.

Inmiddels stonden er maar liefst 438 reserveringen in ons systeem, die wij allemaal hebben moeten contacteren met het slechte nieuws dat wij de reserveringen moesten verwijderen. We hebben het hele reserveringssysteem moeten omgooien met andere tijden en voorwaarden. De meningen over de nieuwe voorwaarden waren best divers. Sommige mensen vonden het belachelijk dat ze hun tickets niet konden inleveren. Als ik dan uitlegde wat de beweegreden hierachter is en dat de inleverperiode verlengd is, snappen ze het wel. Andere mensen zijn boos en zeggen dat ze nooit zoveel geld zullen betalen voor zo kort spelen. Ik vertel deze mensen dan ook dat ik goed begrijp dat ze liever terugkomen als alles weer “normaal is”. Gelukkig zijn er ook genoeg gasten die alle begrip hebben voor deze stomme, trieste situatie en die door de prijs of verblijfsduur niet worden weerhouden te komen. Super!

Toch een dagje uit in de herfstvakantie of zelfs je Kinderfeestje vieren

Op deze zondag 17 oktober om 09.25 uur zien we een kinderfeestje door de deur naar binnen gluren, helemaal opgelaten en vol energie. “Mogen we al naar binnen?” wordt er geschreeuwd. Vooruit… de schuifdeuren gaan open en even komt er een decibel dat gelijkstaat aan 100 schreeuwende kinderen uit. Volgens mij hebben ze er zin in :)

Elk nadeel heeft zijn voordeel

De groep staat voor mijn neus en ze kunnen niet wachten om naar binnen te mogen. Ik roep ze naar me toe, want ik heb een vraag die ik zo nonchalant mogelijk stel;

“Jongens, zoals jullie kunnen zien is het vandaag suuuuuper rustig. En omdat het zo rustig is, had ik een ideetje… Als jullie het niet leuk vinden hoeft het niet hoor… We kunnen het ook niet doen als jullie niet willen… Maar we zouden eventueel kunnen gaan Lasergamen door heel KidZcity heen in het donker.” “JAAAAAAAAAAA!!! Super vet!!! Dat kon vroeger alleen maar in de arena” reageert Hoyaam van 8 jaar. Ik schrijf namen van de kids op die graag mee willen doen en ik doe het poortje open. En weg zijn ze! Mama blijft nog even bij me staan en terwijl ze haar zelf meegebrachte koffie uit haar tas pakt, babbelen we over van alles en nog wat. Er is nu tenslotte alle tijd in deze rust.

Medewerksters Demi en Sabrina lopen met gele hesjes door de zalen heen om de attracties te bedienen, kids te helpen met de KidZcity speurtocht en te begeleiden bij ViZcity waar ze zelf hun visjes kunnen kleuren en scannen die daarna op een groot scherm in een aquarium terechtkomen. Wat voelt die ontspannen sfeer toch goed.

Lasergamen door heel KidZcity

En een uur na binnenkomst is het zover en klinkt het deuntje van de omroepinstallatie door de boxen. “Lady’s and gentlemen, boys and girls, het moment is aangebroken. De lichten gaan uit en we gaan lasergamen door heel KidZcity heen. Heb jij je ingeschreven? Kom dan gauw naar de lasergame. Veel succes en vooral veel plezier!”

Al gauw zie ik de pakken met lampjes door KidZcity heen rennen. Ze zijn zo competitief en gaan ervoor! Zelfs de kleine kindjes vinden het reuze interessant. Ik zie een papa door de kleine zaal lopen die een lasergamepak draagt. Hij wordt door zijn dochter van 2 jaar alle kanten op getrokken door het pistool die zij in haar handen heeft. Dat is pas teamwork. Na 5 minuten klinkt er “Game over. Return to instruction area” uit de pakken.

Niet veel later komt Naoufal naar me toe gerend met een golden ticket in zijn handen. Hij heeft het spel gewonnen met maar liefst 10.165 punten. Ik geef de winnaar een petje en een traktatiesnoepzakje. Na een minuut zie ik opnieuw de lampjes van de lasergamepakken door de zaal heen rennen. Ach, we doen gewoon nog een potje!

Na 2 uur spelen zit het tijdslot erop. Wanneer ik Damian van 7 jaar een kleurplaat meegeef, vraag ik nog even of hij een leuke ochtend heeft gehad. “Ik vond het suuuper leuk. Ik hoefde helemaal niet lang te wachten bij de attracties. KidZcity krijgt van mij een 10. De groene steile glijbaan vond ik wel een beetje eng, dus daar ben ik niet van af gegleden. Maar dinsdag komen we weer, dus dan kan ik het nog een keer proberen.”

Willen jullie ook komen spelen in KidZcity vergeet dan niet om een tijdslot te reserveren meer informatie lees je hier. Tot snel!

Tickets reserveren