Spelen met slecht weer, hoe dan?

Regent het weer eens of waait het zo hard dat de bal vanzelf de goal wordt ingeblazen? Dan is dat op het eerste gezicht het ideale moment om lekker binnen te blijven. Maar nog leuker is het grootste indoor speelparadijs van de Randstad! Met 5.000 m2 is KidZcity een kleine overdekte stad. Hier kan je binnenspelen alsof je buiten bent!

Waarom je ook met slecht weer moet spelen

TV kijken, gamen of YouTube Kids kijken klinkt als een prima tijdverdrijf, maar onderzoek laat steeds vaker zien dat de gevolgen van scherm kijken voor jonge kinderen groot kunnen zijn. Dus hoe ga je dan spelen met slecht weer? We hebben in een ander blog al uitgelegd waarom een binnenspeeltuin goed is voor de ontwikkeling van je kind. Dat geldt natuurlijk ook als het slecht weer is. Misschien dan juist wel meer, want er kan dan niet buiten gespeeld worden en naar vriendjes of vriendinnetjes is misschien wel minder leuk. Ook voor papa en/of mama als er thuis gewerkt wordt.

Het alternatief is dan snel schermtijd. De TV aan of de KidZ achter een tablet. Wil je hier als ouder bewust mee omgaan, dan zijn er richtlijnen die door meerdere onderzoeken worden benadrukt. Deze richtlijnen geven een maximaal aantal uur aan voor leeftijdscategorieën. We sommen ze hieronder op. Wat opvalt is dat je op een dag met slecht weer zo door de geadviseerde schermtijd heen bent. En wat ga je dan doen?

De schermtijd richtlijnen zijn als volgt:

  • 2-4 jaar: maximaal 30 minuten per dag;
  • 4-6 jaar: maximaal 1 uur per dag. Liefst 4x15 minuten;
  • 6-8 jaar: maximaal 1 uur per dag. Liefst 2x30 minuten;
  • 8-10 jaar: maximaal 1 à 1,5 uur per beeldschermtijd per dag;
  • 10-12 jaar: maximaal 2 uur beeldschermtijd per dag.

Het grote gevaar is dat meer schermtijd kan leiden tot ernstige bijziendheid. Het Oogfonds spreekt zelfs van een epidemie en adviseert om kinderen regelmatig een korte pauze te laten nemen tijdens het ‘beeldschermen’. Ze komen daarom ook met een eigen advies voor kinderen vanaf zes jaar: de 20:20:2-methode. 20 minuten kijken, 20 seconden pauze en in de verte kijken om de ogen te ontspannen. Daarna kan nog een keer 20 minuten schermtijd volgen maar dan is het tijd om 2 uur buiten te spelen. Met slecht weer gaat dat natuurlijk niet. Maar wel in KidZcity!

RESERVEER DIRECT ONLINE

Het alternatief van buitenspelen: spelen in KidZcity!

Kan er dankzij het slechte weer niet buiten gespeeld worden en wil je toch dat je kind(eren) hun twee tot drie uur lichaamsbeweging krijgen? Kom dan gezellig naar indoor speelparadijs KidZcity! Bij ons kan je binnen klimmen in het kasteel, klauteren in het grote funhouse met obstakels, vliegen in de ballonnenmolen, scheuren in de botsauto’s, door de jungle met de trein, met kanonnen schieten in de Timekeeper, punten scoren in de Lasergame en nog veel meer! We weten zeker dat je spierpijn zult krijgen van onze nieuwe interactieve vloer. Deze wordt binnenkort op de website uitgelicht, maar nog leuker is natuurlijk om de 25 verschillende spellen in KidZcity te komen spelen. We zijn elke dag, behalve de reguliere maandagen, geopend vanaf 10:00 uur. Op reguliere schooldagen zijn de ochtenden lekker rustig. Zo heb je de tijd met je kind(eren) om te genieten van alle attracties.

Voor thuiswerkers: speelt jouw kind al lekker op zichzelf? Vanaf onze terrassen heb je een goed overzicht over de verschillende zones binnen KidZcity. Dankzij ons supersnelle internet kan je gewoon blijven werken terwijl de kinderen zich vermaken. Maar misschien nog belangrijker, ze zitten niet achter een scherm en krijgen de beweging die ze nodig hebben! Er zijn een aantal tafels vlak bij een stopcontact, dus de laptop hoeft niet uit te vallen.

Mocht je nou juist een kinderfeestje hebben georganiseerd maar is het slecht weer? Ook dan is KidZcity de ideale locatie. Met meerdere pakketten is er voor iedere jarige job een ideaal feestje te vieren! Zo vier je ook met slecht weer je kinderfeestje. Zelfs last-minute is er meestal nog wel een reservering mogelijk.

BEKIJK DE KINDERFEESTJES