Dagje uit Utrecht

Een dagje uit in Utrecht, dat is altijd een goed idee! Utrecht heeft het allemaal. Cultuur, shoppen en spelen. Binnen en buiten. In dit blog besteden we aandacht aan een perfect dagje Utrecht, met kinderen natuurlijk.

Leuke tips voor Utrecht met kinderen!

Omdat een dagje in provincie Utrecht misschien wat breed is, focussen wij hier op een dagje uit in de stad Utrecht. Met onderstaande tips kun je wel een week vullen. Of pik jouw favorieten eruit en stel je eigen dagje uit met de kids samen.

Leerzaam dagje uit in Utrecht

Niets leuker dan de dag leerzaam beginnen, Utrecht heeft een uiteenlopend museum aanbod welke ook voor de allerkleinsten een echte beleving zijn. Lekker interactief bezig zijn met de leukste onderwerpen. Van muziek tot Nijntje of treinen en alles wat daarbij komt kijken. De meeste musea zijn de ideale bestemming voor een slecht weer dagje uit, maar Utrecht heeft ook leuke en leerzame buiten bestemmingen. Wat te denken van de Botanische tuinen beheerd door Universiteit Utrecht, maar zeker als je van buiten Utrecht komt dan mag de oude stad natuurlijk ook niet ontbreken. Als niemand hoogtevrees heeft dan is het beklimmen van de Domtoren bijna een must. Vanaf hier heb je uitzicht over de hele stad Utrecht. Let op: de domtoren heeft geen lift. Voor de kleintjes is dit een hele klim.

Maar een dagje uit in Utrecht is natuurlijk veel meer dan enkel educatieve uitjes. Utrecht staat niet voor niets bekend als één van de leukste winkelsteden van Nederland.

Dagje shoppen in Utrecht

In een echt dagje uit mag shoppen natuurlijk niet ontbreken. En laat Utrecht daar nou net om bekend staan. Met het totaal vernieuwde Hoog Catharijne kun je je helemaal uitleven. Een schitterend overdekt winkelparadijs met de meest trendy winkels van dit moment. Is het lekker weer? Loop dan vanuit het overdekte winkelgebied het oude stadscentrum in en bezoek de talloze winkeltjes langs de oude kenmerkende grachten van Utrecht. Of je nu zoekt naar leuke modezaken, boetiekjes, cadeauwinkels, vintagewinkels of delicatessenzaken. Utrecht heeft het allemaal. De 7 Straatjes is dé plek voor unieke winkeltjes en speciaalzaken. Kortom, je vindt alles wat je zoekt op het gebied van shoppen en meer in Utrecht.

Maar laten we eerlijk zijn, alleen shoppen tijdens een dagje uit met (kleine) kinderen is natuurlijk geen ultiem dagje uit in Utrecht. Een middagje spelen, klimmen en rauzen om alle opgekropte energie eruit te laten maakt de dag ook voor kinderen compleet.

Dagje spelen in Utrecht

Of je het nu combineert met een educatief uitje, de Utrechtse natuur ingaan of juist shoppen tot de auto vol zit er moet natuurlijk wel gespeeld worden in Utrecht. En laat je in Utrecht nu net kunnen spelen tot je erbij neervalt! Al mag eerder stoppen natuurlijk ook altijd. KidZcity is het leukste indoor attractiepark van de Randstad voor kinderen t/m 11 jaar. Met draaiende attracties, botsauto’s, lasergamen en verschillende klim- en klauter toestellen. Hier worden zelfs ouders soms weer even kind! Vooral papa’s gaan vaak helemaal op in het potje lasergamen, al zwemmen er ook genoeg vissen van moeders in ViZcity.

Spelen de kids liever helemaal voor zichzelf, lucky you, dan geniet jij van de gratis Wifi, de lekkere koffie of mis in het weekend niets van de belangrijkste sportwedstrijden. Die zijn via de verschillende schermen gewoon te volgen.

Zijn de kids te oud voor KidZcity of gaan er op jullie dagje uit naar Utrecht meer volwassenen mee dan kan je kijken wie het beste kan vliegen in City Skydive. Hét indoor skydivecentrum van Nederland. Vanaf 6 jaar kun je hier al het gevoel van een vrije val ervaren.
Uiteraard kan lekker eten niet ontbreken tijdens een leuk dagje Utrecht! Met een breed en uiteenlopend aanbod restaurantjes is er ook met de kleinste kids een leuke en lekkere afsluiter te vinden.

Lekker eten in Utrecht

Lekker eten mag in een stad als Utrecht natuurlijk niet ontbreken. Met kinderen zijn er voldoende mogelijkheden om een lekkere en leuke maaltijd te genieten. Zo heeft Grand Café Zussen, midden in het centrum aan het Janskerkhof, bijvoorbeeld een speciale zusjes en broertjes kaart met lekkere gerechten voor kinderen zoals broodjes en poffertjes. Kinderen uitgegeten? Dan kunnen ze voor de laatste keer nog even los in de ballenbak, met de flipperkast of aan de knutseltafel. Of waan je een echte Utrechter en bestel in de stad een broodje Mario. Ideaal om lekker aan de gracht te eten, of neem ze bij slecht weer gewoon mee naar huis.

Een dagje uit in Utrecht zit zo vol, zelfs met enkel deze selectie. Utrecht heeft nog veel meer te bieden. Zeker als je de provincie erbij pakt. Van unieke natuur op de Utrechtse Heuvelrug tot de mooiste theatervoorstellingen. Zo is er voor ieder gezin en elk gezinslid een leuk uitje samen te stellen. Wij hopen vooral dat je geniet van Utrecht en natuurlijk dat je langskomt in de KidZste en veiligste speelplek van het land.