Pretpark voor peuters!

Ben je op zoek naar een leuke en grote indoor speeltuin voor jouw peuter in Utrecht en omstreken, dan is KidZcity de plek voor groot en klein. Ook al is het weer niet zo mooi, binnen is er altijd van alles te beleven voor grote- en zeker ook voor kleine kinderen.

Een dag vol plezier

Een dag vol plezier in alle leuke attracties, zoals de paardencarrousel, balloonride en op safari in de safaritrein. Er kan geklommen en geklauterd worden, glijden van de vele glijbanen, botsen, en nog veel meer zoals leuke optredens én onze te gekke mascotte Z. Voor een hapje en drankje kun je terecht in ons restaurant. Wil je zelf een pakje drinken of boterham meenemen? Dat mag (beperkt). Het gehele speelparadijs is in de Coronaperiode grondig opgeknapt en alles is heerlijk fris en schoongemaakt zodat er weer lekker gespeeld en geravot kan worden.

Toffe attracties alleen voor peuters

In KidZcity wordt aan iedereen gedacht. Daarom dat er een heus pretpark voor peuters met eigen attracties te vinden is. Kinderen tot en met 4 jaar kunnen hier lekker spelen. Voor kinderen boven de 5 jaar is het verboden toegang. De medewerkers van KidZcity letten op dat er geen oudere kinderen in het peutergedeelte komen, zodat je peuter veilig en rustig kan spelen zonder omver gelopen te worden door de grote kinderen. Vanaf het omliggende terras kun je je kleintje goed in de gaten houden.

Spelenderwijs een klein beetje leren

Spelenderwijs werken de kleintjes aan hun motorische ontwikkeling, door lekker rondjes te rijden op de verkeersbaan met loopfietsen en -auto’s. Je kind leert op deze manier goed balans en evenwicht te houden, beweegt ondertussen en moet het fietsje in bedwang houden. Ze leren afstand inschatten en snelheid te bepalen, zodat ze goed de bochten kunnen nemen en nergens tegen op botsen. De baan is rondom afgezet zodat je peuter niet zomaar weg kan racen.

Een pretpark voor peuters is niet compleet zonder ballenbak. Dit is natuurlijk hartstikke leuk voor je peuter, maar ook nog eens goed voor oog-hand coördinatie en door de vrolijke kleurtjes worden ook de zintuigen gestimuleerd. En wat is er leuker om met je kleine vriendjes en vriendinnetjes lekker in de ballenbak te zijn, samen spelen en rollen door de ballen.

Mascotte Z speelt ook graag mee

Ook kun je bouwen met de grote blokken. Op deze manier leert je peuter om samen te spelen en delen, en de mooiste bouwwerken te maken. En wat leuk is, is dat Z, de mascotte van KidZcity, regelmatig komt meespelen. Z is onze grote krokodillenvriend, die uit een reuze ei gekropen is. Het ei stond in onze jungle en er mocht geraden worden wat er uit het ei zou komen. Freek Vonk is er zelfs bijgeroepen om het ei te inspecteren. Als expert zag hij gelijk dat het een jongetjes krokodil werd. Zijn naam is verzonnen door de kinderen zelf. Je spreekt het uit als Zet, die natuurlijk goed past bij KidZcity! Als je peuter even uitgespeeld is kun je samen op safari in het treintje langs alle wilde dieren, zoals tijgers, nog meer krokodillen, beren en apen. De apen hebben zelf een glow in de dark jungle gemaakt. Een geweldige belevenis voor je peuter, die ook nog dierengeluiden kan raden als hij op de knopjes drukt in de trein.

Voorzieningen peuter pretpark

Voor sanitaire verschoning van je kleintje hebben we naast de pamperhoek, zoals we het pretpark voor peuters ook wel noemen, een aparte ruimte voor de nodige verschoning. Is je peuter al zo ver dat hij of zij het wil proberen op het echte toilet? In de toiletruimte hebben we ook aan de kleintjes gedacht, door kleine toiletpotten te plaatsen. En voor schone handjes hangen de wasbakken ook op verschillende hoogtes, zodat je peuter zelf de handen kan wassen.

Het pretpark voor peuters is een fijne en veilige plek voor urenlang speelplezier met alle bijbehorende voorzieningen. Kom gerust langs, er zijn voldoende parkeerplaatsen, het ideale uitje voor je peuter!

Reserveer hier je tickets