De leukste KidZcity attracties van Jayden (en zijn feestje)

Jayden kwam onlangs zijn 10e verjaardag vieren in KidZcity. Met zeven van zijn beste vriendjes en vriendinnetjes kwam hij een woensdagmiddag op stelten zetten.

Favoriete attracties

Het was zo een gezellig kinderfeestje dat we het niet konden laten om voor ze vertrokken nog even snel te vragen wat nou de leukste attractie in KidZcity is. Al snel komen we erachter dat er niet maar één favoriet is. Het is te moeilijk om te kiezen, uiteindelijk komen ze uit op drie attracties. Dat is al best netjes aangezien we er wel dertien hebben in indoor attractiepark KidZcity! Dit zijn de drie leukste attracties volgens Jayden en zijn feestje feestgangers.

Lasergamen was het doel

Jayden ging eigenlijk voor een lasergame kinderfeestje, maar zag dat je in KidZcity nog veel meer kon doen dan een paar potjes lasergamen. Hier kon hij ook nog de hele middag spelen en in de twaalf andere attracties. Er bestaan heel veel grote, toffe lasergame locaties, maar dan sta je vaak na een half uur weer buiten. En dat is voor een kinderfeestje echt wel heel erg kort. Dan zou je nog een andere activiteit moeten gaan bedenken op een andere locatie en moet er nog ergens gegeten en gedronken worden. In KidZcity kan je langer dan een half uur lasergamen en nog heel veel meer attracties betreden.

Toch is onze lasergame de eerste attractie is die hij direct hard roept nadat we vragen naar zijn leukste attractie. “We hebben wel zes potjes gespeeld! Dat was echt zo leuk. Soms met alleen ons feestje, maar ook met andere kinderen erbij. Ik heb twee keer gewonnen!”. Benieuwd geworden naar hoe het is om te lasergamen in Utrecht? Lees verder op de attractie pagina en je ziet snel genoeg waarom dit zo een grote hit was tijdens Jayden zijn kinderfeestje.

Botsauto’s de grote verrassing

Nog voordat Jayden zijn verhaal over het laser gamen heeft verteld roept een van zijn vriendjes al “Maar de botsauto’s waren ook heel tof!”. Het hele feestje begint direct de stoerste verhalen te vertellen van wie hoe gebotst is of heeft. “Ja, de botsauto’s waren een grote hit” zeggen papa en mama in koor. “Op de kermis is hij wel eens mee geweest, maar dan betaal je je scheel aan alle muntjes die je ervoor moeten kopen. En dan zijn wij de boeman als we “nee” moeten zeggen. Hier kunnen ze achter elkaar in de botsauto’s zonder gezeur. We moeten op de kermis ook altijd mee in deze attractie omdat hij niet bij de pedalen kon. Ze waren zo blij dat ze met z’n allen tegelijkertijd konden. En dus helemaal zelf. Ze bleven maar gaan.” Na nog wat sterke verhalen over de botsauto’s “de Ferrari’s waren echt wel sneller dan de andere botsauto’s” gaan ze al snel door naar de volgende attractie.

Met z’n allen van de Familieglijbaan

We hebben ook wedstrijdjes gedaan van de familieglijbaan. Kijken wie het snelste beneden was. We konden helaas niet allemaal samen.” De moeder van Jayden springt in, “maar dit was misschien nog wel leuker. We hadden ze verteld dat ze beter met zijn vieren konden gaan (ze zijn met acht kinderen). De twee beste van elke ronde gingen door naar de finale. De andere hadden een troostfinale. Nou ze hebben wel drie finales gehaald.

Als we vragen of ze de andere negen glijbanen ook hebben gevonden, beginnen ze te tellen. “Ja die vrijeval glijbaan was echt eng! Maar zo vet!” ook die in het KidZcity kasteel hebben ze gevonden, maar dan blijft het even stil. “Nee we moeten nog een keertje komen om alle glijbanen te vinden mama!”.

In het Funhouse vind je ook een aantal glijbanen, maar zie daar maar eens te komen. De kans dat je hier verdwaalt is heel groot.
Voor de ieniemienie peuters hebben we in onze Babypamperhoek naast een parcours en een ballenbak, ook nog 2 glijbaantjes. Zo heeft echt iedereen, zowel de ukkepukkies als de groteren, een glijbaan om van af te roetsjen. Welke glijbaan is jouw favoriet?
 

Zelf ook je kinderfeestje vieren?

Op de vraag of het een geslaagd kinderfeestje was roepen ze allemaal tegelijkertijd “JAAA! Echt wel. Jammer dat jullie alweer dichtgaan. Mogen we niet nog even blijven spelen?” De vader van Jayden sluit zich daarbij aan. “KidZcity is echt één van de leukste kinderfeestjes in Utrecht. Alles is super geregeld, en dat je zelf een taart mee mag nemen is echt heel leuk. Die blik op zijn gezicht toen hij hier zijn zelf uitgekozen taart zag was zo mooi.”

Zelf binnenkort ook een kinderfeestje vieren in KidZcity? Dat zouden we superleuk vinden. Je reserveert je feestje eenvoudig online. Met keuze uit 4 pakketten is er voor iedereen een leuk feestje te vieren. En uiteraard krijgt de jarige vanuit ons ook een leuk cadeautje. In de derde stap van de online reservering geef je aan dat het een kinderfeestje betreft en kies je het gewenste pakket.

 

Benieuwd naar wat andere van onze attracties vinden? Hier lees je een eerdere editie van ‘De leukste KidZcity attracties van..’ maar kijk ook zeker op de mediapagina. Hier vind je de ervaring van bloggers en een heleboel video’s en vlogs!