Schoolreisje voor Kleuters

Schoolreisjes voor kleuters zijn vaak net wat lastiger te plannen, want wat kan je nou doen met een grote groep kleuters zonder dat ze onder de voeten van oudere kinderen worden gelopen? Of wat kan je plannen zonder dat het schoolreisje door het weer misschien wel letterlijk in het water komt te vallen. Wij hebben een kort maar krachtig antwoord: Kom naar KidZcity in Utrecht!

Schoolreisje met enkel kleuters of toch de hele basisschool?

KidZcity is het grootste indoor attractiepark van de Randstad. Met attracties voor leeftijden t/m 11 jaar kan praktisch de hele basisschool op schoolreisje. Maar ook voor uitsluitend de kleuters zit je bij ons goed, we leggen uit waarom we het ideale schoolreisje voor de kleutergroepen zijn.

Benieuwd hoe een schoolreisje naar KidZcity er een beetje uit ziet? We hebben een juf gevraagd hoe zij het schoolreisje heeft ervaren, van het regelen tot de dag zelf. Lees hier haar ervaring.

Bekijk de schoolreisjes pakketten

KidZcity; een indoor attractiepark, geen speeltuin

Hoewel KidZcity soms wordt vergeleken met indoor speeltuinen, laten de reacties na een eerste bezoek andere geluiden horen. Hierdoor spreken we zelf over een indoor attractiepark. Met 12 (interactieve) attracties kan je bij ons veel meer dan klimmen en glijden. Uiteraard voldoen alle attracties aan strenge veiligheidseisen, zodat KidZcity tot een van de veiligste speelplekken van het land behoort. En ja, je kunt bij ons inderdaad klimmen en glijden, maar dankzij de aanwezigheid van speciale attracties voor kleuters - bijvoorbeeld de Paardencarrousel, de Jungle trein en de Baloonride – is KidZcity toch meer pretpark dan speeltuin. Daarnaast kunnen de begeleiders ook gebruik maken van alle attracties wat bijna alles toegankelijk maakt voor de kleintjes. Zelfs met lasergamen kan er samengewerkt worden. De begeleider kan het lasergamepak dragen terwijl de kleine het pistool vasthoudt en richt op de andere lichtgevende pakken. Als dat geen teamwork is?!

En hoewel we attracties hebben voor alle leeftijden t/m 11 jaar hebben we een duidelijke scheiding. Zo staan de attracties voor kleuters gescheiden van de attracties voor oudere kinderen. Hierdoor kunnen de kleuters helemaal opgaan in hun eigen schoolreisje, zonder dat oudere groepen ze onder de voeten lopen. Zo is er voor kinderen van 0 t/m 4 jaar een “Babypamperhoek”. Dit is een gedeelte waar de kleintjes met loopauto’s een parcours kunnen afleggen en zo spelenderwijs aan het “verkeer” kunnen deelnemen. Er zijn rotondes, stoplichten, zebrapaden, een tankstation en een politiebureau (voor als je door rood rijdt). Dat maakt het spelen ook nog eens educatief!

Hoeveel begeleiders bij een kleuter schoolreisje?

Een van de meest gestelde vragen bij schoolreisjes gaat over het aantal begeleiders per aantal kinderen. Standaard gaan we uit van 1 begeleider per 7 kidZ. Daarom dat we per 7 kinderen gratis een begeleider toelaten. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel, zo weten we van schoolreisjes voor het speciaal onderwijs dat ze soms met 1 begeleider per 4 kinderen komen. Uiteraard denken we graag met jullie mee en bespreken we jullie situatie persoonlijk door.

Voorproeven? We nodigen jou of jullie uit om gratis een kijkje te komen nemen in het tofste indoor attractiepark van Nederland. De koffie staat klaar! Neem gerust klein grut mee zodat deze alvast kan ervaren hoe leuk het is terwijl wij de wensen en mogelijkheden bespreken voor jullie schoolreisje.

Een vaak benoemd voordeel van KidZcity is het overzicht over de spelende kinderen. Vanaf verscheidende terrassen houd je alles in de gaten. Naast de begeleiders vanuit jullie eigen school letten onze medewerkers uiteraard ook op jullie kinderen. Helemaal als ze weten dat er een kleuter schoolreisje binnen is. Veel van de KidZcity attracties hebben namelijk een (vaste) medewerker welke de attractie begeleidt en erop getraind zijn de sfeer-, orde- en veiligheid te waarborgen.

Tip: plan je schoolreisje op dinsdag of donderdag. Dit zijn veelal rustige dagen waarop er weinig bezoekers “in huis” zijn en er nóg meer aandacht is voor jullie kleintjes.

Dit moet je weten voor het schoolreisje

Of je nou vanuit Utrecht of (ver) daarbuiten komt, het maakt allemaal niets uit. KidZcity is centraal gelegen dicht bij de A2. Vanaf de gratis parkeerplaatsen (ook voor bussen) loop je veilig naar de ingang. Als de schoenen uit zijn hebben de kleuters 5.000 m2 aan indoor pretpark om in los te gaan.

Alle attracties zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Alle kinderen kunnen dus overal in. Daarnaast is het toegestaan om zelf beperkt eten en drinken mee te nemen (het is en blijft natuurlijk een schoolreisje!). In de keuken wordt rekening gehouden met 11 allergenen, geef van tevoren eventuele allergieën door zodat wij hier extra alert op kunnen zijn tijdens jullie bezoek.

Schoolreisjes zijn al mogelijk vanaf 50 betalende kinderen. Met een scherp gereduceerd tarief, inclusief een patatje en een pakje drinken, is het niet nodig zelf een lunchpakket mee te nemen. Voor de begeleiding kan er voor een klein bedrag gekozen worden voor een onbeperkt koffie- en thee-arrangement. Zo houden we iedereen tevreden!

Wij hopen jullie snel te mogen verwelkomen in de KidZste stad van Nederland!

Neem direct contact op