Zo ziet een kinderfeestje er in KidZcity uit – buiten Corona

We stappen vandaag samen met Z in de Timekeeper en gaan terug in de tijd. Naar een tijd zonder Corona. Dat alles om te laten zien hoe we normaal gesproken kinderfeestjes vieren in KidZcity. En we zijn ons zeker bewust van het feit dat een feestje er nu heel anders uitziet.

Open je ogen

Zodra we weer open mogen zullen we dan ook uitvoerig beschrijven hoe een kinderfeestje tijdens Corona eruitziet. We gaan terug naar woensdag 12 februari 2020, op die dag staan er maar liefst 17 kinderfeestjes in ons reserveringssysteem. Maar voor ons appeltje-eitje. Het scheelt een hoop dat de ouders bij het online reserveren al hun wensen en gegevens opgeven. We weten wie er jarig is, hoe oud de jarige is geworden, hoe laat ze aankomen, hoe laat ze willen eten, voor welk arrangement ze willen kiezen en zelfs hoe laat ze weer vertrekken (maar daar willen we nog even niet aan denken). Lees hier hoe het leukste kinderfeestje in Utrecht eruitziet als er géén beperkingen zijn door Corona.

Keuze genoeg tijdens een KidZcity kinderfeestje

Bij binnenkomst tellen we de kinderen en geven we één ouder een grote leentas mee voor de jassen wanneer we aangeven dat de kids alvast door mogen lopen om een tafeltje uit te zoeken. Met de andere ouder nemen we hun wensen nog even door.

KidZcity heeft vier soorten kinderfeest arrangementen;

A = entree + meal

B = entree + meal + ijs

C = entree + meal + snack

D = entree + meal + snack + ijs

Een KidZcitymeal bestaat uit verse friet met frietsaus, een drankje naar keuze en een klein cadeautje. Voor veel allergenen hebben we wel een alternatief, zodat ieder kind op verantwoorde wijze, gezellig mee kan smikkelen met de rest.

Maar vooral spelen, spelen spelen!

De kinderen kunnen van alle attracties en klimtoestellen gebruik maken. Het wordt de ouders wel erg makkelijk gemaakt; ze hoeven alleen maar te vragen wat de kinderen bij hun frietje willen drinken en wat voor snack ze erbij willen hebben. Briefje even in het restaurant inleveren en daarna kunnen ze weer aan een tafeltje zitten. Wij regelen de rest!

Je mag zelf een bolletje, pakje drinken, zakje chips/snoep meenemen. Zelfs een verjaardagstaart meenemen is geen enkel probleem. Deze kan boven in het restaurant in onze koeling geplaatst worden. Als je van tevoren doorgeeft hoe laat je de taart wil aansnijden, zorgen wij ervoor dat er een grote feesttafel voor jullie klaarstaat. Hier kun je dan gelijk de cadeautjes aan uitpakken en uit volle borst zingen voor de jarige. Wij kunnen zelfs (kosteloos) de bordjes, vorken en servetten voor jullie verzorgen.

Een kinderfeestje zonder zorgen

De kinderen rennen alle kanten op en die maken af en toe een pitstop voor een slokje drinken.

De ouders mogen ook gebruik maken van de attracties of kunnen een boekje lezen uit de leesmap, werken, kopje koffie drinken, een kaartspel doen, van het zonnetje op het buiterras genieten of (wat we de ouders heel vaak zien doen), kleuren aan de tafel van ViZcity.

Wanneer alle kinderen van het kinderfeestje worden omgeroepen om boven in het restaurant te verzamelen, weten ze niet hoe snel ze moeten rennen… ETEN!

Het feestje mag aan de tafel plaatsnemen waar de naam en de leeftijd van de jarige op geschreven staat met de jarige natuurlijk in de feeststoel.

De frietjes, drankjes en de snacks worden door het restaurantpersoneel op tafel geplaatst en de jarige wordt gefeliciteerd. Aanvallen!!! Als een stelletje hyena’s graaien ze naar hun KidZcitymeals en pakken ze hun snack. De frietjes zijn nog niet eens doorgeslikt of er wordt al een hap van een kroket genomen terwijl de ouders alle rietjes in de pakjes drinken aan het drukken zijn. Terwijl de kinderen het speeltje van de KidZcitymeal uit de verpakking halen, voegen ze een paar slokken Fristi toe aan hun mond vol met friet en vragen of ze weer mogen spelen. Er zijn zeker 5 minuten aan tafel verstreken.

Daar zitten de ouders dan aan tafel met nog best wat friet op tafel. Zij eten de restjes maar op.

De kinderen raken niet uitgespeeld, maar het einde van het feestje komt in zicht. Als je alle kinderen van het feestje moet gaan zoeken in die 5000 m2, ben je wel even bezig. Voor het gemak wordt het kinderfeestje omgeroepen om naar de tafel te gaan. De jassen en schoenen gaan aan en ze lopen naar de uitgang waar een tas met persoonlijke traktatiesnoepzakjes voor de kids klaarstaat.

In KidZcity heb je altijd een geslaagd kinderfeestje.

Wil je ook je kinderfeestje in KidZcity vieren? Je kan online eenvoudig reserveren of lees hier nog even verder. Tot snel!